Peter er ramt af modermærkekræft, nu cykler han tværs over USA #acrossusaonbike

Peters idé tog form og bliver snart til virkelighed

Af Peter Møller, halvdelen af TEAM HOPE

Først tak til TeleSkin for den flotte præsentation af vores tur på tværs af USA på cykel!

Planlægningsfasen

Mit første blogindlæg vil primært dreje sig om hvordan idéen har taget form og hvordan dele af planlægningsfasen er gået.

Det er en gammel drengedrøm der står lige for at blive indfriet nu. Jeg har i mange år haft tanken om at krydse USA – i første omgang i bil, og det er sket af den legendariske Route 66 – men dernæst at prøve på cykel. På en hyggelig træningstur den 1. januar 2015 i Alicante, Spanien, sammen med min cykelmakker og gode ven Erik Bergmann, fortalte jeg ham om min ”tossede idé”. Efter et øjebliks betænkningstid svarede Erik kort og præcist: ”Hvornår skal vi afsted?”

Vi brugte hele 2015 på planlægning, og hold da op hvor er der meget der skal arrangeres og tages højde for. Udover alt det praktiske, økonomiske, træning, kost osv kom spørgsmålet om hvornår, eller rettere sagt på hvilket tidspunkt af året er bedst? Umiddelbart kan man påstå at det er lige gyldigt, men det er det på ingen måde! Vi starter i San Francisco. Det betyder at vi ikke kan undgå Nevadas ørken – Death Valley! Lige netop dette sted er et af jordens varmeste områder. Jeg har været der i bil – om sommeren – og når man stiger ud af bilen er det som at gå ind i en sauna, uden overdrivelse. Bare med det i tankerne, skulle det i al fald ikke være i højsommeren. For langt hen på efteråret risikerer vi at ramme Hurricane sæsonen, og det kan nok heller ikke anbefales. Valget faldt derfor på afgang den 11. september (9/11 hmmmm) til San Francisco, og stik øst den 13. september.

Hvordan beskytter vi os mod solen

Vi forventer mange udfordringer under vejs: Masser af bjerge, mere end 25.000 højdemeter, ømme ben, ømme numser OG masser af solskin, især i starten i Californien og Nevada. Hvordan er det så lige vi beskytter os mod solen, når man er ude i den mere end 10 timer dagligt? Jeg ved om nogen, hvor vigtigt det er at tage de nødvendige forholdsregler, men af de 5 S’er er der faktisk kun én ting vi kan overholde. Vi kan ikke køre med Solhat, vi kan ikke holde Siesta, vi kan ikke køre i Skygge, vi kan ikke ”Slukke Solariet”, men vi kan heldigvis bruge Solcreme!

Cykeltøjet er med indbygget faktor 50

ALT vores cykeltøj er præpareret og beskytter med faktor 50 – hurra for den opfindelse! Det gælder også de løse arme og ben, som dog kan være meget varme at cykle med i 30-40 graders varme, men det må komme an på en prøve, og det kan jo være de er med til at holde varmen lidt væk. Eneste alternativ er ellers solcreme, masser af solcreme. Derudover er der ”kun” hænder/fingre og ansigt som skal beskyttes. Igen masser af solcreme. Udfordringen her er så solcreme i panden. Hvis man har prøvet at smøre sit ansigt godt ind, er kommet til at svede, og sveden løber ned i øjnene, så ved man hvad svie er for en størrelse. Den skal vi lige arbejde lidt med 🙂

KEMO Bikes har sponseret cykler

Vores cykler er kommet fra vores fantastiske sponsor KEMO Bikes i Italien, og de er også blevet luftet, på trods af det manglende forår.

Peters_cykel

Sådan ser de ud, og de er fantastiske at køre på.

Positive tilbagemeldinger

Næste blogindlæg vil være om alle de positive tilbagemeldinger vi har fået fra danskere og efterkommere af danskere i USA.

Læs mere om Peter og TEAM Hope her: http://www.acrossusaonbike.dk/

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *