Helle ignorerede gode råd

helle

Helles historie

Jeg er en lyshåret, lidt fregnet type pige. Hende der altid ville være lige så brun som de andre piger… Så ingen solcreme og ud i solen hele dagen måtte være løsningen.

Hvor var man dog “klog” og udødelig! Sommer efter sommer i mine unge år gik på denne måde. Dette resulterede i mange solskoldninger.

Da man så fik små børn og ikke havde tid til at dyrke solen i samme omfang, ja, så kunne man da lige nå 15 minutters solarie på vej hjem fra arbejde et par gange om ugen. Bare lige for at bevare gløden.

Husk det nu: Tjek din hud for forandringer

Min mor var sygeplejerske og prædikede stolpe op og stolpe ned om, at jeg skulle passe på med solen!!! Men det blev man jo ikke “lækkerbrun” af. Argh! Hvor var man dum!!!

Vi spoler en del år frem til hvor jeg er i dag. 48 år og meget klogere. Ikke kun livet og uddannelse har gjort mig klogere, men erfaring skal have æren i denne sammenhæng.

Indhentet af fortiden

Min prædisponerede hudtype og min adfærd med soldyrkning, har lagt kimen til min skæbne.

For 14 dage siden fik jeg fjernet et modermærke på mit skinneben. Jeg havde bemærket at det var vokset en smule i løbet af det sidste års tid. Det så lysebrunt og fredeligt ud men var lidt uregelmæssigt i kanterne.

Hudlægen som fjernede det, mente ikke der var noget i det.

En uge efter blev jeg ringet op med beskeden om, at det var et superficielt malignt melanom, og at jeg ville overgå til Herlev Hospital og følge en såkaldt Cancer-pakke.

Så her er jeg nu. En ellers rask og glad kvinde med en masse jern i ilden. Bremsede for en stund men med troen på, at det nok skal gå godt!

Jeg bruger skinScan som log-bog over mine modermærker.

Pas på solen allesammen derude!

Du kan også holde styr på dine modermærker med skinScan: Modermærkesammenligning

premium-compare-f-4-dk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *