Investorer bakker op om app mod hudkræft

Nu kan man snart spare sig for køen i venteværelset, når man vil have tjekket modermærker hos lægen. Med den nye app SkinScan bliver det nemlig muligt at klare den første konsultation med sin smartphone. Firmaet bag er det serbiske TeleSkin, men færdigudviklingen og lanceringen kommer til at foregå i Danmark.

»Danmark er det land i verden, som har tredjeflest tilfælde af modermærkekræft, så det giver god mening for os at udvikle produktet her. Investeringerne, vi har fået, skal bruges til at få vores produkt i markedet og styrke vores team har i Danmark. For eksempel leder vi stadig efter danske læger til projektet,« fortæller manden bag det hele, serbiske Zeljko Ratkaj.

Idéen er så god, at TeleSkin har fået to mio. kr. for den i Europas største vækstkonkurrence i fjor, da Next Step Challenge fandt sted i Danmark. Og efterfølgende er yderligere seks mio. kr. rullet ind fra venturekapitalinvestorer, hovedsageligt fra Danmark.

More about our future plans: Investorer bakker op om app mod hudkræft

4 replies
 1. Per Kofoed
  Per Kofoed says:

  Vil app’en også bliver udviklet til Android og microsoft brugere, eller har I kun tænkt jer at lave appen til de 20-25% der bruger Apple produkter???

  Svar
  • TeleSkin
   TeleSkin says:

   Hej Per
   Tak for din interesse i skinScan og TeleSkin.
   skinScan vil også blive udviklet til Android.
   Hvis du gerne vil have besked når den er klar kan du tilmelde dig listen her

   Med venlig hilsen og fortsat god dag
   TeleSkin

   Svar
 2. Anders B
  Anders B says:

  Det er klart, at Teleskin kan lave en god forretning ud af det, tillykke med den kommercielle del.
  Har I tænkt på om der kan være negative virkninger / bivirkninger for patienten og samfundet ved brug af denne app?
  Læs f.eks.
  http://www.amazon.co.uk/Less-Medicine-More-Health-Assumptions/dp/0807071641/ref=asap_bc?ie=UTF8
  Frygt for kræft forpester mange menneskers liv, og det hjælper ikke at blive undersøgt hele tiden – det gør i gennemsnit frygten værre, og det er desværre ikke så simpelt med med mange kræftformer, som det lyder: “Jo før jo bedre” som princip giver ikke flere leveår eller færre dødsfald af kræft.

  Svar
  • TeleSkin
   TeleSkin says:

   Kære Anders
   Tak for din henvendelse.

   Vi har udviklet app’en skinScan som en digital løsning, der hjælper vores bruger med løbende selvundersøgelse og analyse af modermærker og hudforandringer.

   Udover at følge almindelige, gode råd (bliv i skyggen når solen er skarpest, brug solcreme, undgå solarier, osv.), er løbende selvundersøgelse af modermærker den eneste effektive måde at bekæmpe modermærkekræft og andre typer hudkræft på. Der er mange enkle ting man kan gøre for at opdage modermærkekræft inden det er for sent.

   skinScan stiller ikke diagnoser.

   Det er udelukkende læger der afgør om en eventuel bruger skal i gang med behandling eller andre lægelige forløb. Vores app er kun et redskab brugere kan benytte for at gøre løbende selvundersøgelse af modermærker og hudforandringer nemt og overskueligt. Man kan gennem app’en få en bedre forståelse for hvordan et atypisk modermærke ser ud, hvis det forekommer.
   App’en skaber et overblik over den individuelle brugers modermærker. Vi lytter konstant til feedback for at gøre app’en endnu bedre.
   Følgende links til undersøgelser i Schleswig-Holstein viser at ”screening” er en effektiv måde at bekæmpe modermærkekræft på:

   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22294187
   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22517033

   “In Schleswig-Holstein during the pre skin cancer screening period (1998-1999), the age-standardized melanoma mortality rate (World standard population) was 1.9 per 100,000 for men and 1.4 per 100,000 for women. Melanoma mortality declined by 47% to 1.0 per 100,000 men and by 49% to 0.7 per 100,000 women by 2008/2009. The annual percentage change in the most recent 10-year period (2000-2009) was -7.5% (95% confidence interval, -14.0, -0.5) for men and -7.1% (95% confidence interval, -10.5, -2.9) for women. In each of the 4 adjacent regions and in the rest of Germany, mortality rates were stable, and the decline in Schleswig-Holstein was significantly different from the changes observed in all of the other areas studied.”

   Hvis du på dette link (http://www.cancer.org/cancer/skincancer-melanoma/detailedguide/melanoma-skin-cancer-risk-factors) læser om risikofaktorer forbundet med modermærkekræft, vil det tydeligt fremstå at størstedelen af den danske befolkning burde være ekstra opmærksom på risikoen for modermærkekræft. Det er ikke realistisk at læger kan undersøge os alle sammen, men skinScan app’en kan hjælpe os til at reagere i tide når det bliver nødvendigt.

   Vores mål om løbende selvundersøgelse skal understøttes af læger og offentlige institutioner, og det arbejder vi også på. Vi er lige startet, og der er meget der stadig skal gøres. Vi er sikre på, at løbende selvundersøgelse kan bekæmpe modermærkekræft, og vi håber, at vores app kan gøre en forskel. Vi håber også, at man i fremtiden besøger en læge når der er reel brug for det. Vores mål er ikke at skabe frygt. Vi vil gerne være med til at skabe et sundt forhold mellem vores brugere og deres helbred.

   Det handler ikke om frygt. Det handler om at være opmærksom og reagere i tide.

   Endnu engang tak dine spørgsmål og din interesse i skinScan. Der vil snart være mere information om ovenstående emner på vores hjemmeside.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *