Jeg var 24 år da jeg fik konstateret modermærkekræft

Charlotte har delt sin modermærkekræft historie med TeleSkin, og håber at hun med sin historie kan være med til at øge opmærksomheden modermærkekræft, og om hvor vigtigt det er at tjekke sin hud for forandringer.

Charlottes historie

Jeg er rødhåret og har mange fregner. Da jeg var mellem 13-24 år gik jeg meget i solarium og solbadede rigtig meget.

Læs også: Birgit der var kræft i modermærket

Da jeg var 24 år bemærkede jeg en skønhedsplet bag på mit højre ben lige over akillessenen. Den blev fjernet, og det blev konstateret, at der var modermærkekræft i den. Jeg blev  indlagt og fik fjernet yderligere hud/væv. De fik det hele, efterfølgende gik jeg til kontrol hver 3. måned i 5 år.

Min mand og jeg ville gerne adoptere et barn, men vi blev vi afvist da man ikke mente, at jeg ville leve til mit barns 18 års fødselsdag. Vi ankede beslutningen og er i dag forældre til en dejlig pige på nu 10 år.

 

 charlotte_new

Kræften kom igen

Da jeg var 39 år bemærkede jeg, at en plet på min mave havde ændret form og jeg fik den fjernet. Det viste sig, at der igen var modermærkekræft i den. Den blev fjernet og jeg er i dag rask, men der går ikke en dag hvor jeg ikke er bevidst over mine begrænsninger. Jeg går ikke ud og solbader midt på dagen, jeg er meget opmærksom på min datter og, at hun er beskyttet mod solens stråler. Jeg bruger creme med solfaktor i, og hatten er med hele sommerhalvåret.

Jeg checker min krop hver måned, og får fjernet pletter der ikke lige huer mig. Min krop har ca 10 ar fra modermærkekræft og diverse pletter.

Læs også: Sådan tjekker du dine modermærker

Jeg har skinScan appen og bruger den een gang om måneden. Den er meget god også til at minde mig om, ikke at panikke over nogle knopper som jeg pludseligt syntes har ændret sig…

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *