Kedelig topplacering i antallet af modermærkekræft tilfælde

infographic-bad-ranking

I løbet af de seneste 30 år er antal tilfælde af modermærkekræft mere end tredoblet i Danmark. Det placerer Danmark på en 5. plads på listen over lande i verden med flest tilfælde af modermærkekræft. I Europa ligger de danske kvinder på en trist førsteplads med hensyn til modermærkekræft.

Modermærkekræft er blevet den hyppigste kræftform blandt de 15-34-årige.

Ca. 24.100 danskere har været i behandling for modermærkekræft, og hvert år registreres 2.000 nye tilfælde af sygdommen.

Tidlig vurdering af modermærker kan redde liv.

Det er vigtig at opsøge læge tidligt, hvis du oplever, at dine modermærker forandrer sig. Modermærkekræft som opdages tidligt kan ofte fjernes. Imidlertid dør der mere end hver anden dag en dansker af modermærkekræft.

Tjek derfor din hud jævnligt for at se om der opstår nye ”pletter” om eksisterende modermærker forandre sig, eller noget føles anderledes end tidligere.

Din hud glemmer ikke

De hyppigste årsager til modermærkekræft er UV-stråling fra sol og solarie, det er meget vigtigt at passe på din hud og beskytte den mod de farlige UV-stråler. Udsætter du regelmæssigt din hud for solariets ultraviolette lys øges risikoen for at udvikle modermærkekræft med 20 procent

Det gode råd vedr. forebyggelse er enkelt: Pas godt på din hud – den glemmer ikke. Det er værd at huske på de tre S’er: Skygge, solcreme og solhat.

Kilde: Tal fra Kræftens Bekæmpelse.

 

Top fem i modermærkekræft hos kvinder

  1. Danmark
  2. Holland
  3. Schweiz
  4. Norge
  5. Sverige

Kilde: Globocan

skinscan-app-footer-dk-s

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *