Jeg havde en mistanke

Pernille har sendt os denne historie om sine erfaringer med skinScan. Har du lyst til at fortælle os din historie om, hvordan du bruger skinScan, eller hvordan appen har hjulpet dig, så send os gerne en mail på info@teleskin.com

 

Pernilles historie

Pernille havde fulgt to modermærker i en lang periode. Da hun hørte om skinScan, brugte hun app’en, og fik besked på, at hun skulle søge læge. Hun fik hurtigt en konsultation, og det er hun glad for i dag.

pernille-s

Jeg så et tv-program om en ny app, der kan scanne modermærker og gik derefter straks i App Store og downloadede den til min telefon.

Læs også: Sådan tjekker du dine modermærker  

Udover at have forskellige typer modermærker, som tidligere er tjekket som ufarlige, har jeg selv nøje fulgt et par stykker, jeg har haft med fra den tidlige ungdom. Jeg aldrig har talt med nogen læge om dem. De sad begge i lyskeområdet, altså indenfor trussekanten, og derfor har jeg selv set på dem fra tid til anden. Da jeg så fik gang i at bruge skinScan, fortalte app’en mig, at det ene af de to modermærker i lysken burde tjekkes af en læge, da der viste sig flere uregelmæssigheder i form og farve.

Jeg kontaktede min egen læge indenfor en uge, og desværre mente hun ikke den så “farlig” ud men nøjedes med at skrabe den i hud-niveau. Jeg fik fjernet begge mine modermærker i lysken på den samme måde. Derefter gik der en uge, og det viste sig desværre, at der var kræft i det ene, nemlig det skinScan havde mistænkt. Jeg fik akut en tid på Herlev sygehus indenfor tre hverdage, hvor de foretog en fuld operation under narkose og fjernede yderligere risikoområdet. Det var jo desværre ikke blevet foretaget hos min læge.

Jeg fik fjernet to lymfeknuder, for som lægerne sagde: “Vi er nødt til at tage rigeligt for at minimere risikoen for spredning. 12 dage efter operationen blev jeg gudskelov beroliget , da de ikke havde fundet noget i lymfekirtlerne. De manglede svar på en enkelt prøve af nogle pigment farvestoffer, fra området omkring modermærket. Da jeg spurgte ind til det, prøvede lægen at forklare, at fordi min egen læge ikke havde fået nok med, da hun fjernede modermærket, kunne de ikke vide hvor stort og hvor tykt, det havde været. Så fortalte jeg om skinScan app’en og lægen på hospitalet blev meget nysgerrig efter at se den på min telæefon. Så jeg viste og forklarede og sagde, at app’en netop stillede ekstra spørgsmål omkring flere ting, hvis den mistænkte uregelmæssigheder. Hun havde aldrig hørt om den, men skrev ned og noterede, hvor den kom fra og synes, det lød som et godt værktøj.

Læs også: Cecilies solstrålehistorie med skinScan  

Selve tykkelsen er selvfølgelig svært at se på et billede, selvom mit foto var ret tydeligt. Men jeg havde jo målt det selv og huskede jo ca., hvor tykt det var. App’en spørger kun ind til omkreds. Men da lægen tog en målepind op af lommen, og vi fik set på, hvor højt jeg mente, det havde været, kom vi frem til 1-1,5 mm. Det er et mellemsort modermærke. Tykkelsen afgøre antal af måneder, der skal gå inden næste kontrol indenfor det 1. år efter operation. Jeg kunne nøjes med 1/2 årligt og ikke hver 3 mdr., som det ellers kunne have været. Da de fik de sidste svar på prøverne, var de desværre ikke blevet klogere på tykkelsen. Så de måtte nøjedes med min hukommelse, og det som skinScan app’en havde vist.

Jeg fortalte alle på sygehuset om app’en, og ingen kendte til den, men det gør de på plastikkirurgisk på Herlev nu. Alle lægerne skrev navnet ned og viste stor interesse.

Hvis jeg ikke havde brugt den, var jeg nok slet ikke gået til lægen så hurtigt. Men jeg havde tænkt på at få den fjernet, da den ikke længere så så pæn ud. Men mit modermærke var nu ikke pludseligt begyndt at ændre sig. Det er sket langsomt over årene. Så jeg kan kun føle mig en anelse heldig, at jeg kom afsted.

skinScan kan hjælpe dig med at holde øje med modermærker og føre dagbog over dem.

Opgrader til Premium-tjenester i dag og følg modermærker i en periode, sammenlign billeder ved siden af hinanden, opret profiler på din familie og e-mail en rapport om dit modermærke.

Læs om Premium-tjenester

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *