Solen skinner også når det er overskyet

bicycle-tour-1376693_1920

Selv om solen ikke skinner fra en skyfri himmel, bliver din hud udsat for solens uv-stråler, derfor er det vigtigt at beskytte sig mod solens stråler også på en overskyet dag.

Langt de fleste ved, at det er vigtigt at beskytte sig når de tager på stranden for at nyde solens stråler, men tænker du over, at solcreme også er vigtigt, når du løber en tur på en overskyet dag, cykler en tur i skoven med familien eller tilbringer en dag i en forlystelsespark?

Solbeskyttelse er vigtigt, også selvom du ikke opholder dig på stranden.

Fødderne:

Går du i sandaler med bare fødder, husk da at smøre fødderne med solcreme, også mellem tæerne.

Hænder og især knoerne

Hænderne bliver udsat for solens stråler hele tiden, husk derfor at smørre hænderne med solcreme, også mellem fingrene. Gør det til en vane at have solcreme i tasken og brug solcremen som håndcreme i sommer halvåret.

Hovedet:

Når du hygger dig med familien i forlystelsesparken eller du løber en tur, så tag en solhat eller en kasket på. På cykelturen sørger cykelhjelmen for beskyttelse, er der ”huller” i cykelhjelmen og du ikke har så meget hår på hovedet, kan en tynd kasket under cykelhjelmen beskytte for solens stråler.

Ører og ansigt

Selvom du putter en hat på hovedet, bliver dine ører og dit ansigt udsat for solens stråler, husk derfor at smøre både ansigt og ører med solcreme. Skift evt. din normale ansigtscreme ud med en creme med solbeskyttelse.¨

Læberne:

Læberne er et af de mest solfølsomme områder på din krop. Brug derfor altid en læbepromenade med UV beskyttelse.

Øjnene:

Øjnene kan også tage skade af solens farlige UV stråler. Brug derfor altid solbriller med høj beskyttelse, selv på en overskyet dag bør du bruge solbriller, som beskytter dine øjne for solens stråler.

Læs også: Tjek din hud for forandringer

Rigeligt solcreme er vigtigt

For at solcremen skal yde den solbeskyttelse, der står på pakningen, er det vigtigt at bruge rigeligt med solcreme. Voksne skal bruge omkring en stor håndfuld creme, svarende til 30-40 g, til at smøre kroppen ind i. Huden skal være mættet af cremen. Bruger du mindre, får du ikke den lovede beskyttelse og har derfor en større risiko for at få skader på huden og dermed hudkræft.

Hvis man f.eks. kun bruger ¼ del af den anbefalede mængde, svarer det til, at en creme med en beskyttelsesfaktor på 16 SPF  bliver reduceret til en med SPF på 2.

Kilde Sundhedsstyrelsen

Læs også: Dyr pris for forfængelighed

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *