Tidlig diagnose af modermærkekræft – kan redde dit liv

Det første vi tænker på når vi tænker på forebyggelse af modermærkekræft, er at huske solcremen og at undgå at blive forbrændt i solen, samt undgå solarier. Hvilket også er meget vigtige elementer i forebyggelsen af modermærkekræft.

Men vidste du, at opmærksomhed på et atypisk modermærke også betragtes, som et af ​​de vigtigste skridt i at forebygge modermærkekræft?

Diagnosticering af modermærkekræft i et så tidligt stadie, at det kan behandles, kan betyde forskellen mellem liv og en livstruende sygdom.

Modermærkekræft en aggreesiv kræfttype

Modermærkekræft er den mest dødelige form for hudkræft, og også en af de mest aggressive kræfttyper.

Heldigvis opstår modermærkekræft sjældent uden varsel, og antallet af dødsfald forårsaget af modermærkekræft kan reduceres betydeligt, hvis folk er opmærksomme på de tidlige tegn, og bruger tid på at undersøge deres hud.

Modermærkekræft kan forekomme overalt på huden. Derfor er det nødvendigt at undersøge alle hudlæsioner “fra top til tå”. Det er vigtigt at opdage det usædvanlige modermærke, som muligvis har ændret, form eller farve.

Ved at spotte de usædvanlige modermærker, øger du dine chancer for fuldstændig helbredelse med over 90%.

Læs også: Sådan tjekker du din hud for forandringer

Modermærker

Tidlig påvisning af modermærkekræft gør behandling meget enkel

Når modermærkekræft påvises tidligt, er behandlingen enkelt, det er nødvendigt at lave en excisional biopsi. Dette forholdsvis lille indgreb vil helbrede langt de fleste tidlige modermærkekræfttilfælde.

Efterfølgende, skal du foretage regelmæssig undersøgelser af din hud og tjekke for forandringer, dette kan du gøre ved at bruge den velkendte ABCDE regel.

I de fleste tilfælde vil din læge ligeledes foretage en undersøgelse af din hud mindst én gang om året.

Læs også: Cecilie kom til lægen i tide

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *